Addy van den Krommenacker

Het leven van Addy van den Krommenacker (1950) heeft al sinds zijn vroege jeugd in het teken van mode gestaan. Als kleine Udense jongen tekende hij al prinsessen in baljurken. In de Bossche Verwersstraat, dezelfde straat als waar tegenwoordig de couturezaak van Addy van den Krommenacker gevestigd is, zette Van den Krommenacker zijn eerste
schreden in de modewereld.

Van styling naar haute couture 
Eerst als medewerker en later als eigenaar maakte hij van kledingboutique Tic Tac een succesvolle zaak en kwamen klanten uit de wijde omgeving naar hem toe voor zijn stylingadviezen. De internationale designerkleding trok ook de aandacht van bekende Nederlandse dames, zoals Willeke Alberti, Jette van der Meij en Sandra Reemer. Sinds 2001 maakte Nederland kennis met couture van zijn eigen hand. In dat jaar kwamen de eerste eigen creaties uit Addy’s atelier en nam zijn carrière een grote vlucht. Zijn eerste ontwerpen werden in 2002 aan het grote publiek getoond tijdens de Beau Monde Fashion Awards, waarna in 2003 een volledige haute couture-collectie werd gelanceerd. Bijzondere opdrachten en couturecollecties volgden elkaar op. In 2007 maakte Addy in Rome zijn internationale debuut op de Alta Roma Fashion Week en werd zijn werk bekroond met een Look of the Year-Award voor de beste buitenlandse ontwerper.

Internationale aandacht
Behalve zijn atelier in de Brabantse hoofdstad, heeft Addy meerdere ateliers in de Italiaanse mode-metropool Milaan. Het is ook in die stad waar hij zijn eerste prêt-à-porter-collectie toonde in een eigen showroom. In de tussentijd is ook buiten de landsgrenzen Addy’s naam gegroeid en zijn collectie werd onder andere verkocht in Duitsland, Turkije, Rusland, Kazachstan en Dubai. Van de Haute Couture Fashionweek in Rome, het Internationale Filmfestival in Cannes, tot aan shows in Kazachstan, Sarajevo, de Twin Tower Bridge in Kuala Lumpur (Maleisië), Fashion Week in Perth (Australië) en de Indonesia Fashion Week in Jakarta, overal oogstten de vrouwelijke ontwerpen veel bewondering. Ook schitterden verschillende jurken van Addy op de rode loper van de Oscar-uitreikingen in Los Angeles. Uniek voor een Nederlands ontwerper was hoe de couturier als een rode draad door de uitzending van America’s Next Top Model liep: niet alleen werd zijn collectie in 130 landen getoond tijdens de wereldwijd uitgezonden finale, presentatrice en model Tyra Banks droeg daarbij een creatie van zijn hand. In diezelfde uitzending – bekeken door miljoenen modeliefhebbers over de hele wereld – nam Van den Krommenacker plaats in de jury.

www.addyvandenkrommenacker.nl