Thea van Dijk

Laat je bevangen door de bezieling van Thea. Portretten, geschilderd met Oost-Indische inkt op boekpapier of op bladmuziek. Andere werken schildert ze op een zó minimalistische wijze, dat de beeltenis van het doek af spat.

Thea’s tweede passie, het schilderen van kleurrijke stadsgezichten is ook bijzonder fascinerend. Een vleugje goud of koper maakt de werken echte eyecatchers.

Ze is niet meer weg te denken in de nationale en internationale kunstwereld en ze is nog lang niet klaar. Na haar deelname aan de LXRY heeft ze indrukwekkende opdrachten binnengesleept. James Bondgirl Tonia Sotiropoulou bracht haar eerste bezoek aan Nederland en Thea kreeg de opdracht een portret van haar te maken op het filmscript van Skyfall. Tonia heeft deze gesigneerd.

Ook heeft zij in opdracht van Willeke van Ammelrooy en Addy van den Krommenacker aan het doek toevertrouwd.

www.theavandijkgallery.com